7:30 AM - 3:00 pm
2057 N Los Robles Ave

China breidt wargames rond Taiwan uit met anti-onderzeeëroefeningen ‘om te oefenen gericht op Amerikaanse troepen’

China lanceerde vandaag nieuwe militaire oefeningen rond Taiwan als Peking beloofde de Amerikaanse steun aan het zelfbestuurde eiland te bestrijden met ‘anti-submarine and sea assault operations’.

Een woordvoerder van het Volksbevrijdingsleger (PLA) verklaarde vanmorgen: ‘Het Jap Theatre Command van de PLA ging door met het uitvoeren van praktische gezamenlijke oefeningen in de zee en het luchtruim rond het eiland Taiwan, waarbij gezamenlijke anti-onderzeeër- en zeeaanvaloperaties werden georganiseerd.’

Peking’s oefeningen over hoe Amerikaanse schepen en onderzeeërs tijdens a mogelijke invasie van de eilandstaat liep vorige week drie dagen en zou gisteren om 12.00 uur ophouden.

Ze omvatten raketaanvallen, gevechtsvliegtuigen en scheepsbewegingen over de cruciale Mediane lijn van de Straat van Taiwande zee tussen de twee naties.

Het volgt op een tussenstop in Taiwan tijdens een rondreis door Azië door Home Speaker Nancy Pelosihet meest opvallende Amerikaanse bezoek voor een generatie.

Ondertussen herhaalde China vanmorgen op een persconferentie zijn bewering dat het eiland deel uitmaakt van China en dat het land normale militaire oefeningen ‘in onze eigen wateren’ uitvoert.

De oefeningen van Peking over hoe Amerikaanse schepen en onderzeeërs moeten worden geviseerd tijdens een mogelijke invasie van de eilandstaat duurden vorige week drie dagen, voordat ze gistermiddag werden verlengd

Dreigende oefeningen omvatten raketaanvallen, gevechtsvliegtuigen en scheepsbewegingen over de cruciale mediaanlijn van de Straat van Taiwan (afbeelding gisteren vrijgegeven door China)

Dreigende oefeningen omvatten raketaanvallen, gevechtsvliegtuigen en scheepsbewegingen over de cruciale mediaanlijn van de Straat van Taiwan (afbeelding gisteren vrijgegeven door China)

Het Taiwanese leger voert dinsdag en donderdag zijn eigen militaire oefeningen uit (soldaten afgebeeld tijdens een welkomstceremonie vandaag voor de premier van St. Vincent en de Grenadines)

Het Taiwanese leger voert dinsdag en donderdag zijn eigen militaire oefeningen uit (soldaten afgebeeld tijdens een welkomstceremonie vandaag voor de premier van St. Vincent en de Grenadines)

Maar Taiwan sloeg terug met zijn eigen gelofte om militaire oefeningen uitvoeren in de regio.

China’s oefeningen werden zondag verlengd als ‘een minachting’ jegens de VS, Japan en Australië nadat de drie landen een gezamenlijke verklaring hadden afgegeven ‘waarin ze hun opmerking over het handhaven van vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan opnieuw bevestigden’.

De Australische minister van Buitenlandse Zaken Penny Wong, haar Japanse ambtgenoot Hayashi Yoshimasa en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken hadden elkaar ontmoet in de marge van een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de ASEAN in Cambodja.

Volgens een uitlezing van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het gesprek van de westerse ministers van Buitenlandse Zaken, veroordeelde het trio ‘de lancering van ballistische raketten door de Volksrepubliek China, waarvan er vijf volgens de Japanse regering in de exclusieve economische zones zijn geland, waardoor de spanningen zijn toegenomen en de regio is gedestabiliseerd.

'China's vastberaden houding' is gericht op 'het oprecht veiligstellen van vrede in de Straat van Taiwan en regionale stabiliteit', zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi afgelopen weekend door het officiële Xinhua News Agency.

‘China’s vastberaden houding’ is gericht op ‘het oprecht veiligstellen van vrede in de Straat van Taiwan en regionale stabiliteit’, zei de Chinese language minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi afgelopen weekend door het officiële Xinhua Information Company.

‘De secretaris en de ministers van Buitenlandse Zaken drongen er bij de VRC op aan de militaire oefeningen onmiddellijk te staken.’

Een voorpagina van een Chinese krant sprak met voorspelbare algemene goedkeuring over de oefeningen

Een voorpagina van een Chinese language krant sprak met voorspelbare algemene goedkeuring over de oefeningen

China heeft de oproepen om de spanningen te kalmeren genegeerd, en er was geen onmiddellijke indicatie wanneer het zou eindigen, wat neerkomt op een blokkade.

Het Taiwanese ministerie van Defensie zei zondag dat het in totaal 66 vliegtuigen en 14 oorlogsschepen heeft gedetecteerd die de marine- en luchtoefeningen uitvoeren.

Het eiland heeft gereageerd door zijn leger op scherp te zetten en schepen, vliegtuigen en andere middelen in te zetten om Chinese language vliegtuigen, schepen en drones in de gaten te houden die ‘aanvallen op het eiland Taiwan en onze schepen op zee simuleren’.

Oorlogsschepen van de Taiwanese marine liggen voor anker in een haven op 7 augustus 2022 in Keelung, Taiwan

Oorlogsschepen van de Taiwanese marine liggen voor anker in een haven op 7 augustus 2022 in Keelung, Taiwan

Een reclamebord in Taipei verwelkomde Spreker Pelosi op het eiland toen Taiwanezen hun steun betuigden

Een reclamebord in Taipei verwelkomde Spreker Pelosi op het eiland toen Taiwanezen hun steun betuigden

De duur en precieze locatie van de laatste oefeningen is nog niet bekend, maar Taiwan heeft de vliegbeperkingen in de buurt van de zes eerdere Chinese language oefengebieden rond het eiland al versoepeld.

Chinese language functionaris wordt belachelijk gemaakt nadat hij beweert dat de 38 knoedelrestaurants van Taipei bewijzen dat Taiwan deel uitmaakt van China

Een hoge woordvoerster van het Chinese language ministerie van Buitenlandse Zaken heeft on-line voor een storm van spot gezorgd, na een nachtelijke tweet waarin ze restaurantvermeldingen gebruikte om de declare van Peking over Taiwan te bevestigen.

‘Baidu-kaarten laten zien dat er 38 Shandong-knoedelrestaurants en 67 Shanxi-noedelrestaurants zijn in Taipei’, plaatste woordvoerster Hua Chunying zondag laat op de sociale mediasite.

‘Gehemelten bedriegen niet. #Taiwan is altijd een onderdeel van China geweest. Het lang verloren gewaande sort zal uiteindelijk naar huis terugkeren’, voegde ze eraan toe.

Hua’s tweet op zondag leek averechts te werken, aangezien duizenden gebruikers op Twitter – een website die in China verboden is en alleen toegankelijk is by way of speciale VPN-software – zich opstapelden om gaten in de logica van de topfunctionaris te prikken.

‘Er zijn meer dan 100 ramenrestaurants in Taipei, dus Taiwan is zeker een deel van Japan’, schreef een Twitter-gebruiker met het handvat ‘Marco Chu’ in de antwoorden van Hua.

‘Google Maps laat zien dat er 17 McDonald’s, 18 KFC’s, 19 Burger Kings en 19 Starbucks in Peking zijn. De smaakpapillen bedriegen niet. #China is altijd een deel van Amerika geweest. Het lang verloren gewaande sort zal uiteindelijk naar huis terugkeren’, schreef Twitter-gebruiker ‘@plasticreceiver’ in een parodie op Hua’s tweet.

Anderen vroegen zich gekscherend af of de logica van Hua betekende dat Peking aanspraken kon maken op gebieden ver buiten de regio Azië-Pacific.

‘Er zijn 29 dumpling-huizen in de omgeving van Los Angeles om nog maar te zwijgen van 89 noedelrestaurants’, schreef een persoon die tweette onder de naam ‘Terry Adams’.

‘Volgens de logica van Hua is LA altijd een deel van China geweest.’

De tweet van zondag is verre van de eerste keer dat de diplomaten van Peking de wenkbrauwen fronsen met hun gebruik van sociale media dat hun eigen regering verbiedt.

De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, heeft op Twitter regelmatig complottheorieën gepromoot, waaronder het idee dat het Amerikaanse leger Covid-19 naar China zou kunnen hebben gebracht.

Kort voordat de laatste oefeningen werden aangekondigd, ontmoette de Taiwanese president Tsai Ing-wen een bezoek aan de premier van St. Vincent en de Grenadines, Ralph Gonsalves, en vertelde hem dat ze ontroerd was door zijn vastberadenheid om hem te bezoeken, ondanks de militaire druk van China.

‘Premier Gonsalves heeft de afgelopen dagen gezegd dat de Chinese language militaire oefeningen hem er niet van zouden weerhouden vrienden in Taiwan te bezoeken. Deze uitspraken hebben ons diep geraakt’, zei Tsai tijdens een welkomstceremonie voor Gonsalves in Taipei.

Het was onduidelijk of Tsai Gonsalves voor of na Pelosi’s bezoek had uitgenodigd. ‘We maken geen interne planning of communicatie tussen regeringen bekend’, zei het Taiwanese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Naast het afvuren van 11 ballistische korteafstandsraketten tijdens de vier eerdere dagen van oefeningen, manoeuvreerden Chinese language oorlogsschepen, straaljagers en drones uitgebreid rond het eiland.

Kort voordat die oefeningen op zondag eindigden, manoeuvreerden ongeveer 10 oorlogsschepen elk uit China en Taiwan van dichtbij rond de niet-officiële mediaanlijn van de Straat van Taiwan, volgens een persoon die bekend is met de situatie rond veiligheidsplanning.

Een commentator van de Chinese language staatstelevisie zei zondag laat dat het Chinese language leger nu ‘reguliere’ oefeningen zou houden aan de Taiwanese kant van de lijn.

Ondertussen meldde het officiële centrale nieuwsagentschap van Taiwan dat het Taiwanese leger dinsdag en donderdag artillerieoefeningen zal uitvoeren in het zuiden van Pingtung County als reactie op de Chinese language oefeningen.

De oefeningen zullen sluipschutters, gevechtsvoertuigen, gepantserde voertuigen en gevechtshelikopters omvatten, aldus het rapport, dat een anonieme bron citeerde.

China claimt Taiwan als zijn eigen grondgebied en heeft gedreigd het desnoods met geweld te annexeren.

De twee partijen gingen in 1949 uit elkaar na een burgeroorlog, maar Peking beschouwt bezoeken aan Taiwan door buitenlandse functionarissen als erkenning van zijn soevereiniteit.

De Taiwanese president Tsai Ing-wen heeft de internationale gemeenschap opgeroepen ‘het democratische Taiwan te steunen’ en ‘elke escalatie van de regionale veiligheidssituatie een halt toe te roepen’.

De G7 heeft ook kritiek geuit op de acties van China, wat Peking ertoe heeft aangezet een ontmoeting tussen minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi en zijn Japanse tegenhanger, Yoshimasa Hayashi, te annuleren.

China heeft de defensie- en klimaatbesprekingen met de VS afgebroken en sancties opgelegd aan Pelosi als vergelding voor haar bezoek.

De regering-Biden en Pelosi zeggen dat de VS zich blijven inzetten voor het ‘één-China’-beleid dat de formele diplomatieke erkenning uitbreidt tot Peking en tegelijkertijd robuuste informele betrekkingen en defensiebanden met Taipei toelaat.

De VS bekritiseerden echter de acties van Peking in de Straat van Taiwan, waarbij de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, ze ‘fundamenteel onverantwoordelijk’ noemde.

‘Er is geen noodzaak en geen reden voor deze escalatie’, zei Jean-Pierre.

In Washington zei de de facto ambassadeur van Taiwan, Bi-khim Hsiao, dat China geen reden had om ‘zo woedend te zijn’ over het bezoek van Pelosi, dat een lange traditie volgt van Amerikaanse wetgevers die Taiwan bezoeken.

‘Nou, weet je, we leven al tientallen jaren onder de dreiging van China’, zei Hsiao zondag tegen CBS Information.

‘Als je een sort hebt dat op college wordt gepest, zeg je niet dat je niet naar college gaat. Je probeert een manier te vinden om met de pestkop om te gaan.

‘De risico’s worden gevormd door Peking,’ zei Hsiao.

Tijdens een bezoek aan Myanmar, waarvan de door China gesteunde militaire regering is beschuldigd van het vermoorden van zijn tegenstanders, zei de Chinese language minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi dat Washington ‘de gelegenheid aangreep om zijn militaire inzet in de regio op te bouwen, die hoge waakzaamheid en resolute boycot verdient van alle kanten.’

‘China’s vastberaden houding’ is gericht op ‘het oprecht veiligstellen van de vrede in de Straat van Taiwan en de regionale stabiliteit’, zei Wang volgens het officiële Xinhua Information Company.

Ondertussen riep de Australische minister van Buitenlandse Zaken Penny Wong op tot afkoeling van de spanningen.

‘Australië blijft aandringen op terughoudendheid, Australië blijft aandringen op de-escalatie, en dit is niet iets waar alleen Australië om vraagt, en de hele regio maakt zich zorgen over de huidige situatie, de hele regio roept op tot herstel van de stabiliteit’ Wong vertelde verslaggevers in Canberra.

Recent News

My Place Café

7:30 AM - 3:00 PM

Newsletters

Working Hours

Subscribe Our Newsletters to Get More Update

Contact Us

Location :

2057 N Los Robles Ave Unit 10 Pasadena, CA 91104

Phone Number

(626) 797-9255

Copyright © 2022

All Rights Reserved.