AppleInsider wordt ondersteund door zijn publiek en kan commissie verdienen als Amazon Affiliate en aangesloten companion op kwalificerende aankopen. Deze partnerrelaties hebben geen invloed op onze redactionele inhoud.

De geruchten gaan dat de mixed-reality-headset van Apple “waarschijnlijk” zijn debuut zal maken in januari 2023 en de groei van de hele headsetmarkt zal versnellen, aldus analist. Ming-Chi Kuo’.

In een blogpost op donderdag schetste Kuo enkele van zijn verwachtingen voor de AR- en VR-industrie in de toekomst. In het bijzonder richt zijn analyse zich op hoe Meta zal concurreren wanneer Apple de area betreedt.

Kuo noemt de komende Apple VR apparaat een potentiële “game-changer voor de headset-industrie”. Hij voegde eraan toe dat de lancering van het apparaat, “waarschijnlijk” start 2023, de snelle groei van de headsetsector zal versnellen.

“Hoewel Apple herhaaldelijk zijn focus op AR heeft herhaald, geloof ik dat Apple AR/MR-ondersteuning van video see-thru ook een uitstekende meeslepende ervaring kan bieden”, schreef Kuo. “Daarom zal de lancering van Apple AR/MR de vraag naar meeslepende gaming/multimedia-entertainment verder stimuleren.”

De analist zegt dat de AR/MR-headset het “meest gecompliceerde product” zal zijn dat Apple ooit heeft aangeraakt, dus veel bestaande leveranciers zijn ook in de toeleveringsketen.

Bovendien zei Kuo dat Apple’s positie in de industrie het veel concurrentievoordelen biedt, waaronder het toestaan ​​dat het bedrijf afziet van deelname aan het Metaverse Requirements Discussion board.

“Nadat Apple de AR/MR-headset lanceert, denk ik dat de wereldwijde rivalen van Apple zullen strijden om deze te imiteren, waardoor de hardware-industrie voor headsets naar de volgende fase van snelle groei zal gaan en de gerelateerde providers en het content-ecosysteem ten goede zal komen”, zegt hij.

Hoewel sommigen verwachtten dat Apple het AR/MR-apparaat zou aankondigen of lanceren tijdens WWDC 2022, is dat uiteindelijk niet gelukt. In mei gaf een rapport echter aan dat de mixed-reality-headset van Apple een “geavanceerde” ontwikkelingsfase — met het apparaat mogelijk klaar voor launch in 2023.

De AR/MR-headset zelf zal naar verwachting een premium headset zijn die is gericht op virtual- of mixed-reality-ervaringen en video games, in plaats van een speciale augmented reality-bril zoals de zogenaamde “Appelglas.”

Rapporten geven aan dat het een paar 4K OLED-schermen, 15 verschillende cameramodules en een krachtige chip zal hebben die meer lijkt op de M1 dan de A-serie van Apple. Naar verwachting gaat het zo’n 3.000 greenback kosten.

An eclectic neighborhood cafe serving organic roast and a small breakfast menu. Now serving Porto's Bakery pastries! Shaded Dog-friendly seating outside.
Phone: (626) 797-9255
Pasadena, CA 91104
2057 N Los Robles Ave Unit #10